неделя, 18 декември 2022 г.

Как да завържете перфектната PVA торбичка, за шаранджийският риболов

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #PVA #PVABAGS #DYNAMITEBAITS #ACTIVSTICKMIX #COMPLEX-T

Заповядайте в телеграм канала ни

Топ шаранджията Pete Castle, разкрива тайните и предимствата на риболова с PVA торбички, както и последователни стъпки за направата им и перфектната презентация. Използването на PVA торбички за риболов, съществува от доста време, някой шаранджии ги предпочитат, докато други ги отбягват, въпреки това аз ще обясня защо PVA торбичките могат да бъдат страшно ефективни и защо е необходимо винаги да присъстват в нашият арсенал. Ето и моите топ наблюдения за риболова с PVA торба.


Защо ловя с PVA торба?

Позициониране на куката! Една от основните причини, поради която обичам да използвам твърди торбички е правилното позициониране на куката. Тоест когато PVA торбата се развали, куката остава в центъра на хранителното петно от торбичката. 

Какъв монтаж да използвам в PVA торбичката?

Винаги използвам мек плетен повод в твърди PVA торбички. Използвам Pop Up или Wafters 10-12-14 mm или dumbels за примамка в идеално балансиран вид, за създаване на ефект wback.


Как да завържа перфектната PVA торба?

Използвам чанти със среден размер, тъй като големите торби могат да бъдат доста трудни за точно замятане, а малките са по-трудни за връзване. Започваме с подрязване на 1 см торбичка, което използвам за PVA лента за връзване на горната част. Винаги поставяйте оловото на първо място, така че теглото да е отпред .

Къде се поставя стръвта?

Винаги поставям стръвта от външната страна на PVA торбата , за да я държа под око и да съм сигурен че няма да се оплете. Добавям малко микс и преди да завържете торбата се уверете, че не е препълнена, тъй като трудно ще я завържете. Отрежете краищата и намокрете и завъртете горната част, за да подредите чантата и сгънете ъглите за по-добър кастинг. При риболов на дистанция, торбичката трябва да е изключително аеродинамична, за да не се губи дистанция.


СТЪПКА 1

Добавете малко Dynamite Xtra Active Mix във ваничка и малко Пелети Dynamite Baits CompleX-T Pellets, които са перфектни за зимният сезон поради ниското съдържание на мазнини.


СТЪПКА 2

Отрежете парче от твърдата торбичка, който се използва за завързване на горната част малко по-късно(възможно е да се ползва и PVA лента или да се лепи директно)


СТЪПКА 3

Поставете оловото централно в долната част и внимателно напълнете и залепете торбата.


СТЪПКА 4

Когато чантата е пълна 2/3, завъртете горната част, за да компенсирате напълно полезният товар и завържете с PVA отрязъка.


СТЪПКА 5 

Внимателно навлажнете краищата и ги залепете, за създаване на аеродинамична форма.


СТЪПКА 6

Торбичката е готово за излитане.


Ако все пак нещо не е ясно, може да изгледате внимателно видеото :


Други причини за риболов с PVA торбички е отбягване на подводните отломки. навлизаме в период, в който растежа на плевелите е виден, или може да искате да хвърлите в тинест район или в близост до подводни пречки. Твърдите PVA торбички предлагат чудесна възможност , куката и монтажа да са защитени по всяко време от препятствията, защото на никой не му е приятно да извади монтажа със закачена растителност.

Захранването с PVA торбичка е идеален метод и през зимният период , при който не искате да захранвате твърде много, но пък да създадете атрактивно петно около вашата кука. 


Добавяне на течности в торбичките също е един страхотен вариант , за придаване на допълнителна атрактивност. Просто напълнете няколко ML с помощта на спринцовка и инжектирайте течността в торбата. Обикновено преди кастинга.

Друга алтернатива е PVA мрежата , като винаги подготвям предварително да са част от моят арсенал.


използването на PVA торби е част от моят арсенал и съм убеден, че ще бъдат доста години напред.


1 коментар: