вторник, 2 март 2021 г.

Зимни примамки за шаран

 #CARPFISHING #CARP #FISHING #WINTERCARP #MASSIVEBAITS #YANIMARCARP

Зимно време , внимателно трябва да се подбира не само количеството и вида на храната , но внимание трябва да се обърне на стръвта и монтажа . През лятото , шараните могат да бъдат уловени на най-разлинча стръв , докато през зимните месеци , когато температурите на водата са по-ниски трябва внимателно да се подбира стръвта и нейното приложение .

Аз лично предпочитам зимно време да ловя на сладки серии топчета и Pop up , като фаворит в ароматите лично за мен е Топчета Pineapple (Ананас) . Често ловя през зимата на малка стръв с фини монтажи , с малки куки 6 - 8 номер и залагам основно на ярък Pop Up Pineapple/N-Butyric , като разичтам на визуалния контакт на шарана и стръвта и да събудя по-скоро неговото любопитство отколкото чувство за глад .


Залагам на монтажи Chod Rig , Ronnie rig , Multi Rig и други . Освен с малка стръв , обичам да експериментирам с критично балансирана стръв на монтаж Snowman Rig , тъй като често кълванията са много фини през този период на годината . Критично балансираната стръв , ще спомогне за изтрелването на нашата примамка лесно в устата на шарана при засмукване .


За повишаване на атрактивността около моята примамка , добавям малки PVA торбички , като лятото ги пълня с рибни топчета и мазни съставки , но през зимата избягвам това предвид слабият метаболизъм на шарана . През зимата шараните се движат доста по-малко , така че трябва да се реагира на всякакви признаци на риба . Ако планувате да опитате гамата на Massive Baits Pineapple/N-butyric наистина няма да сгрешите . Успех на всички !



1 коментар: