четвъртък, 4 март 2021 г.

Тайната на цветовете при стръвта за шаран

 #CARP #CARPFISHING #FISHING #TROPHYCARP #BIGCARP #BOILES EPOPUP

Tom Dove обяснявяа за тайните на цветовете при различните примамки и защо вашият подход трябва да включва различни цветови примамки . Неговите риболовни сесии главно биват кратковременни на територията на Великобритания и по-дълги сесии из Европа и света . Въпреки разнообразните водоеми , които той посещава , има голяма последователност в неговите тактики и подход към водоемите . 


Повечето негови тактики са прости и се основават до правилното презентиране на стръвта , на правилното място в точното време . Едно от важните неща за него е изборът на примамка и дали тя ще бъде подходяща за риболовната сесия . При наличие на плевели Tom Dove предпочита монтаж с Pop up , при наличие на тиня балансирани монтажи и Тигров въстък , когато е важна трайноста на аромата .

Според него има един важен елемент , който се пренебрегва от повечето шаранджии и това е цветът на стръвта , за това и той използва различни цветове на всяка въдица и внимателен анализира , кой цвят какви резултати ще даде в дадената ситуация . Риболовът със Zig Rig е един идеален пример в който първоначално се залага на три различни цвята , особено в ситуации с малко информация за водоема . 



Пролетта Tom Dove пътува до езерото Norton Disney и стартира неговата риболовна сесия с три различни цвята Pop Up (Жълт , Бял и Розов Pop Up) с монтаж Spinner Rig . Неговите очаквания са за първи удар на жълтия цвят , но първият удар той получава на белия цвят , след което презарежда и останалите въдици с бял Pop Up и следват още два удара . 


При наличие на толкова голям избор на Pop Up , важно е да се експериментира и това е ключа към успеха . 



Няма коментари:

Публикуване на коментар