неделя, 7 март 2021 г.

Тайната на Zig Rig

 #CARP #CARPFISHING #BIGCARP #ZIGRIG #TROPHYCARP

Zig Rig се превръщша в един от най-популярните монтажи за шаран и шаранджиите , който са усвоили неговите тънкости , наистина имат голяма резултатност . Marc Pitchers разкрива защо монтажът Zig Rig е един от любимите му , за ситуации в които се използва .



Шаранът не се ограничава с хранене само по дъното , те са изключително умели в храненето на всички нива и редовно си набавят хранителни вещества в целият воден стълб . Zig Rig предлага на шаранджията , да разположи своята стръв на различна дълбочина във водния стълб . 

Основната тънкост при Zig Rig е намирането на перфектната дълбочина . презентирането на стръвта на дълбочина където шараните се хранят , гарантира на 90% нашият успех . През различните сезони , тази дълбочина може да бъде различна . Zig Rig може да бъде много ефективен зимата или ранна пролет , когато рибите често се намират в средната част и се чустват необеспокоявани , но това въобще не означава че не е подходящ монтаж за лятото. 


Когато водите започнат да се затоплят , шаранът може да се издигне близко до повърхността , така че риболовът на тази дълбочина ще гарантира успехи . Винаги започвтае с различна дълбочина на трите пръчки , до момента в който имате удар , след което всички пръчки се нагласят на същата дълбочина . 


Zig Rig е превъзходна тактика за представяне на стръвта на ниво или дълбочина където рибите се хранят , като негов недостатък може да бъде проблем при кепване на рибата и да има нужда от помощ от колега или влизане с надуваема лодка . 



Няма коментари:

Публикуване на коментар