събота, 20 март 2021 г.

Трофейни шарани през пролетта

 #CARP #TROPHYCARP #CARPFISHING #SPRINGCARP #BIGCARP

Пролетта е времето когато цялата природа се събужда и живота под водата се активизира . Температурата на водата се повишава и това кара шараните  да са по-активни и да тръгнат в търсене на храна .


Повишената активност на шарана и изразходената енергия , го кара все повече да търси храна . През пролетта предпочитам топчетата , тъй като повечето от тях съдържат всичко необходимо за нуждите на шарана . Дребните частици и семената , въпреки че са целогодишен източник на храна , ги оставям за летните месеци . 


Март месец , залагам за стръв топчета , напоени с течности . Стръвта ни винаги трябва да се отличава на петното и да провокира шарана да го вземе , за това и силно ароматизирани топчета и тези с висока видимост , ще работят доста по-добре през пролетните месеци . 


Март месец обичам да ловя с PVA торбички , като храната е напълно достатъчна за средно голям шаран . Друга възможност е да се напълни със изсушени топчета , рехидратирани с различни атрактори , ананасът и крил са добър избор като аромат през пролетта . 


Добро място за риболов през този период са североизточните ъгли на водоема , обикновено това е позиция покрита от силните северни ветрове и при югозападен вятър и пролетно слънце , това ще е едно прекрасно място за посещение на шарана  . 




Няма коментари:

Публикуване на коментар