събота, 17 юни 2023 г.

Тайният състав на протеиновите топчета...

  #CARP #CARPFISHING #DYNAMITEBAITS #TROPHYCARP #YANIMARCARP

Заповядайте в Telegram канала ни.

В предишната статия Как да изберем правилната стръв? описахме ефективният начин при избора на правилните топчета. Днес на база този подход, ще разгледаме състава на топчетата Dynamitebaits, които може да ги намерите като асортимент в магазин https://yanimar-carp.com/.


В тази таблица сме изброили най-важните параметри в състава на топчетата - протеини, мазнини и влага. Първият параметър, пряко влияе върху хранителната стойност на топчетата, вторият параметър влияе върху употребата в топла или студена вода, а третият влияе върху текстурата на топчетата.



ХРАНЕНЕ

Тук има два явни фаворита - пикантни скариди и калмари с октопод и скарида. Това са най-хранителните топчета в гамата на DynamiteBaits, като една трета от тях са съставени от протеини. Това на практика е максимумът който може да поеме шарана. на трето място по отношение на хранителните стойности се нарежда Marine Halibut, който леко се откъсва от световно известното трио Crave, CompleX-T и Source. hot Fish&GLM са с толкова много пикантни подправки, за сметка на по-малко протеин 14,7% и се получава една страхотна боила за хранене през пролетният сезон, но определено трябва да погледнете процента на мазнините!


Mullbery & Plum имат същият процент протеини, което е нормално за плодовите топчета, те са най-питателната рецепта от всички бързи топчета, след тях се нареждат продуктите от гамата carpTec , както и новите Tiger & Corn, който се използват за бързо привличане на рибата.

Белият шоколад и тигровият орех, могат да се използват по време на краткосрочен риболов, защото те практически няма да прехранят рибата, просто я стимулират да се храни. 


МАЗНИНИ

Тигровият орех води класацията с огромна разлика. Те съдържат над 15% мазнини , а най-ниско съдържание на мазнини има The Source .

ВЛАГА

Всички топчета DynamiteBaits съдържат достатъчно влага в състава си и спокойно могат да се нарекат меки топчета с отворена текстура, които бързо започват да работят във водата.


CompleX-T са подходящи за използване във студена вода, но имат доста висок хранителен профил. Поради тази причина е по-добре да ги използвате късна пролет или ранна есен - Май, Октомври.

CRAVE най-подходящи за използване през късна пролет или ранна есен - Май, Септември, те са по-питателни, но и по-мазни. Имат доста близка структура и разликата е пренебрежимо малка.

THE SOURCE използва се късна есен и е едно от най-универсалните топчета, който може да хваща и в студени води и смело може да се конкурира с всяко едно топче, използва се през април-май или след октомври. През зимата трябва да се внимава за да не се насити рибата, но това се контролира от количеството. 

SPICY SHRIMP & PRAWN това са тежки и питателни топчета, също като SQUID & OCTOPUS и MARINE HALIBUT те са подходящи за летният сезон Май- Септември.

HOT FISH & GLM е с ниско съдържание на мазнини, малко повече от ComleX-T и в същото време е доста питателна боила. Подходяща при неактивна риба .

MULLBERY PLUM това е плодова питателна и мазна боила , с ниска хранителна стойност , подобна структура на HOT FISH & GLM , само че в плодов вариант.
CarpTec подходящи са за кратки сесии. Имат изключително ниско съдържание на мазнини, което е отлично за риболов във студена вода.

TIGER & CORN използва се целогодишно за бързо привличане на рибата.

WHITE CHOCOLATE и TIGER NUT са царете на бързото привличане на рибата, както и риболов в по-топла вода. Имат много мека структура и силен аромат. Светлият цвят би бил по-продуктивен при риболов на дълбоко или в по-мътна вода.




Няма коментари:

Публикуване на коментар