понеделник, 15 февруари 2021 г.

Зимна тактика за улов на шаран

#CARP #CARPFISHING #BOILIES #BIGCARP

Ако търсите най-добрите рецепти за зимни шарани, тогава сте попаднали на правилното място. В днешната публикация  Джим Шели показва една от ключовите техники , която използва, когато лови шаран през зимата.


Джим Шели има уловени много на брой шарани през зимния период на годината . Тайната на успеха му се крие в няколко прости неща , които той прави . Най-добрата примамка за зимни шарани според него са топчета , които допълнително хидратира с различни активатори , в противен случай на дъното ще имате само и единствено непривлекателни топчета . 


През зимата той залага на топчета с аромат на ядки и ягода , една част от които натрошава на изключително фини частици , една част натрошава с ръка и една много малка част оставя цели . Така остава впечатление на дъното, че има много храна , но не може да се прехрани рибата .



При ниски нива на температурата на водата , той използва масло от сьомга или рибено масло за заливане на сместа . Конопеното масло също върши чудеса .



След това добавя и други течности , като течност с аромат на тигров фъстък и течност с аромат на дроб . Шаранът обича черния дроб , това е важен елемент , който много шаранджии оставят извън тактиката за зимни шарани . 


Цялата смес се приготвя веднага преди риболова , най-често предната вечер , за да може натрошените топчета да поемат голяма част от течностите .



И така получавате един хубав килим на дъното на водоема , който не е чак толкова хранителен и няма опасност от прехранване на рибата . Сместа е наситнена , защото по това време на годината пелетите трудно се разграждат , при температури под 10 градуса . 



Тази тактика е спомогнала за улавянето на редица зимни шарани . А каква е вашата тайна , може да оставите коментар и да се абонирате за нашият блог .




2 коментара:

  1. Супер. Искам да споделя, че имам много успешни зимни улови на шаран благодарение на използвани грозд от живи червеи за стръв ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да това наистина е уникално за това време на годината , мой приятел извади 21 кг шаран

      Изтриване