сряда, 10 февруари 2021 г.

Chod Rig монтаж

#CARP #CARPFISHING #FISHING #BIGCARP #CHODRIG



Chod rig монтажа е причина за улавянето на огромен брой трофейни шарани и смело може да се нарече монтажът на века . Презентациата на стръвта се представя по уникален начин и е идеален за ловене на далечни дистанции.


От първостепенна важност е при ловене с този тип монтаж да се прави при отпусната линия , в противен случай е възможно монтажа да прилепне на дъното . Chod rig монтажа има възможност да се комбинира със 60 - 70 гр олово , тъй като тук не е от първостепенна важност самозасичане на рибата от тежестта на оловото , което го прави идеален вариант за ловене в тинести и глинести места , където по-тежките олова потъват по-дълбоко . Все пак грамажа на оловото трябва да е съобразен със дистанцията на която ще се лови .


Необходими материали за изработване на монтажа :

    - кука - Stiff Rig/Chod



    - твърд монофил 



    - Вирбели



Toby Long споделя , че за да се запази агресивната извивка зависи от повода, който използвате. Той предпочита 25лб. Korda Mouthtrap с кука номер 5 Stiff Rigger на ESP. Ако лови на голяма дистанция, ще направи извивката една идея по-голяма, защото теглото на стръвта може да я изправи леко.




Няма коментари:

Публикуване на коментар