вторник, 16 февруари 2021 г.

Кратка риболовна сесия

 #CARP #FISHING #BIGCARP    #TROPHYCARP #CARPFISHING 

Алекс Уест описва методи за ловене на шаран в кратки риболовни сесии , за хора които нощния риболов не е оция , по една или друга причина , въпреки че неговото желание е да се лови и през ноща .


Повечето шаранджии обичат риболова през ноща , но в студените зимни дни , наистина е приятно да сме навън , дори и при тези студени условия , за да презаредим батериите . Предвид малкото време , основното е оптимизиране на багажа , това ще ви помогне лесно да смените местоположението и да изпробвате различни места за ловене на язовира .


Едно нещо значително може да увеличи шансовете във ваша полза и това е разпъване на въдиците рано сутрин или късно вечер , когато е естественото хранене на шарана през зимата и осветеността се променя често . Захранването се прави малко и често , което може да научи шарана да се храни в определени часове .


Местоположението също е важна част от успеха , винаги се ориентирайте към места източници на естествени храни за шарана , лехи от плевели , които са естествени укрития на шарана и няколко риби могат да се укриват в близост . Избора на стръв също е важен фактор , със сигурност никой не иска да прехрани шараните по това време на годината , тъй като ще им отнеме повече време за усвояване на храната , поради по-ниските температури на водата. 


Тази година имам успех на Manila Active и BlodWorm , с 12 мм топчета цели и раздробени , смесени с GLM и Krill на прах и заляти с Cloudy Manilla и малко Krill liquid . За тази риболовна сесия използвам монтаж на хеликоптер .






Няма коментари:

Публикуване на коментар