неделя, 7 април 2024 г.

Локализиране на горещите точки на ловене

#CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #WAFTERS 

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Що се отнася до риболова на шаран, намирането на чисти места в езерото може да направи голяма разлика във вашия успешен риболов. Чистите петна са области от езерото, където има малко или никаква трева или друга растителност, което улеснява представянето на вашата стръв и привличането на шарана. Намирането на тези чисти места обаче може да бъде предизвикателство, особено ако не сте запознати с езерото или района, в който ловите риба.

Един от начините да намерите чисти петна е да се изкачите на дърво или да използвате дрон, за да видите езерото от птичи поглед. Отгоре често можете да видите части от езерото, където водата е чиста и чиста от плевели. Тези зони може да са причинени от подводни елементи като чакълени барове, отпадания или други промени в дъното на езерото. След като идентифицирате тези зони, можете да използвате маркерна плувка, за да маркирате мястото и да хвърлите стръвта си директно върху него.


Идентифициране на ясни петна

Когато става въпрос за риболов на шаран, намирането на чисти места може да промени играта. Чистите зони са местата, където шаранът се чувства сигурен и комфортен и където има вероятност да се храни. Ето няколко начина за идентифициране на ясни петна:



Използване на маркерни плувки

Маркерните плувки са основен инструмент за намиране на ясни петна. Като изхвърлите маркерна плувка, можете да картографирате дъното на езерото и да идентифицирате области с чист чакъл, петна с твърд чакъл или тиня. Можете също така да използвате маркерната плувка, за да определите дълбочината на водата, което е от съществено значение за настройката на вашата платформа.

Маркер за шаранджийски риболов

Наблюдение и патрулиране

Наблюдението и патрулирането са от съществено значение за намирането на чисти места. Като се разхождате из езерото и наблюдавате повърхността на водата, можете да идентифицирате участъци от пяна, които могат да показват наличието на шаран. Можете също така да потърсите шаран и места за хранене. Полароидите могат да се използват, за да видите под повърхността на водата и да идентифицирате ясни петна.

Разбиране на характеристиките на Lakebed

Разбирането на характеристиките на езерното дъно е от решаващо значение за намирането на ясни петна. Шаранът предпочита зони с укрития, като дървета, храсти и корчове, които могат да осигурят убежище. Каналите и корчовете също могат да бъдат добри места за намиране на ясни петна. Плевелите са друга важна характеристика, която трябва да имате предвид, тъй като те могат да осигурят кислород и естествени източници на храна за шарана.


Съображения за безопасност

Безопасността винаги трябва да бъде основен приоритет при идентифициране на ясни петна. Избягвайте да ловите близо до други риболовци и винаги внимавайте за околностите. Когато ловите в бурени води, използването на лодка може да бъде по-безопасен вариант за разтоварване на риба.

Използване на технология

Технологията може да бъде полезен инструмент за намиране на ясни петна. Рибните сонари могат да ви помогнат да идентифицирате наличието на риба, а подводните камери могат да предоставят снимка на дъното на езерото. Вибрациите могат да се използват и за идентифициране на зони с твърди чакълени петна.

Безжичен сонар Deeper PRO+ 2


Естествени хранителни източници

Разбирането на естествените източници на храна на шарана може да ви помогне да намерите ясни петна. Шаранът е привлечен от райони с естествени източници на храна, като платики, копринени треви и чакълени петна.

Поведение на шарана

Разбирането на поведението на шарана е от съществено значение за намирането на ясни петна. Шаранът предпочита зони, където се чувства сигурен и комфортен, като зони с покритие или чисти петна.

Техники за клиринг

Техниките за почистване могат да се използват за създаване на чисти петна в буренясали води. Трябва да се положат усилия за изчистване на гъсти плевели, за да се създадат чисти зони, където шаранът може да се храни.

Риболов в бурени

Риболовът в трева може да бъде предизвикателство, но може да бъде и възнаграждаващо. Използването на примамки от частици, като коноп и частици, може да бъде ефективно в буренясали води. Изскачащи и дънни примамки също могат да се използват за риболов в плевели.

Стратегии за примамка

Стратегиите за примамка могат да се използват за привличане на шаран на чисти места. Примамките с частици и Pop Up могат да се използват за привличане на шаран в района.

Pop Up Bolsena Squid


Такелажни техники

Такелажните техники могат да се използват за ефективно представяне на стръвта на чисти места. Монтажите на Chod и твърдите връзки могат да бъдат ефективни в буренясали води. PVA торбичките също могат да се използват за ефективно представяне на стръвта.



Техники за леене

Техниките за замятане могат да се използват за ефективно представяне на стръвта на чисти места. Право олово може да се използва за точно замятане, а замятането на разстояние може да помогне за поставяне на стръвта в правилната зона. Удрянето на оловото също може да помогне за създаването на вибрации, които могат да привлекат шаран в района.

Използвайки тези техники, риболовците могат да идентифицират ясни петна и да увеличат шансовете си за улов на шаран. Не забравяйте винаги да сте наясно със съображенията за безопасност и да ловите риба отговорно.


В заключение, намирането на чисти места при риболов на шаран може да бъде предизвикателна задача, но също така е и важен аспект на спорта. Риболовците трябва да положат усилия, за да намерят тези места, тъй като те могат значително да увеличат шансовете си за улов на шаран.

Един ефективен метод за намиране на ясни петна е чрез използване на маркерна плувка и проводник за намиране на характеристики. Това позволява на рибарите да идентифицират подводни обекти като чакълени решетки, тинести плата и чисти зони в корита на езера с бурени. Чрез замятане около плуването и усещане за „донка“ на оловото, което се удря в дъното на езерото и се влачи по чакъла, риболовците могат да намерят чисти места, където е вероятно шаранът да се храни.


Друга полезна техника е поводът да се движи по основната линия и да завържете плувката към края на основната линия. Това помага да се идентифицира и маркира подходящо място за замятане, като се гарантира, че риболовците винаги замятат от едно и също място.

Като цяло намирането на ясни петна изисква търпение и постоянство. Риболовците не трябва да се обезсърчават, ако не успеят при първия си опит. С практика и опит те ще станат по-уверени и осведомени в способността си да намират ясни петна при риболов на шаран.

Как мога да намеря чисти зони за риболов на шаран в буренясали езера?

Намирането на чисти зони в буренясали езера може да бъде предизвикателство, но има няколко неща, които можете да направите, за да увеличите шансовете си за успех. Един от методите е да се използва маркерна плувка и олово за намиране на характеристики. Това включва изхвърляне на оловото и оставянето му да потъне на дъното, след което го навивате бавно, докато усещате всякакви промени в терена. Когато намерите чиста зона, маркирайте я с плувката, за да можете да замятате на същото място по-късно.

Как да намеря характеристики, които е вероятно да има шаран?

Шаранът често се среща около елементи като плевели, отпадания и чакълени барове. За да намерите тези характеристики, можете да използвате маркерна пръчка, за да изхвърлите и да опипате за промени в дъното. Друга техника е да използвате търсачка за риба, за да локализирате подводни структури и елементи. След като локализирате функция, маркирайте я с плаващ елемент, за да можете да хвърляте на същото място по-късно.

Какво е Gardner Bolt Bomb и как може да ми помогне да намеря чисти петна?

Gardner Bolt Bomb е оловна тежест с уникална форма, която й позволява да се плъзга над плевелите и други препятствия, без да се закача. Това може да бъде полезно за намиране на чисти петна в буренясали езера, тъй като можете да хвърлите болтовата бомба и да я навиете бавно, докато усещате за промени в дъното. Когато намерите чисто място, маркирайте го с плувка, за да можете да хвърляте на същото място по-късно.



Как една въдица-маркер може да ми помогне да намеря чисти места за риболов на шаран?

Маркерната въдица е специализирана въдица, предназначена за локализиране на подводни обекти и структури. За да използвате маркерна въдица, прикрепяте оловна тежест към въдицата и я хвърляте, след което я навивате бавно, докато усещате за промени в дъното. Когато намерите чисто място, маркирайте го с плувка, за да можете да хвърляте на същото място по-късно.

Какви са някои съвети за използване на списание за риболов за намиране на чисти места за риболов на шаран?

Списание за риболов или списание за риболов може да бъде чудесен ресурс за намиране на чисти места в буренясали езера. Потърсете статии или съвети как да локализирате подводни структури и елементи и изпробвайте описаните техники. Можете също така да използвате риболовни форуми и групи в социалните медии, за да се свържете с други риболовци и да се поучите от техния опит.

Маркер въдица- техники и тактики


Как мога да разпозная шарански дупки и да ги използвам в моя полза при риболов?

Шаранските дупки са места, където шаранът е изкопал вдлъбнатини на дъното на езерото. Тези зони могат да бъдат продуктивни места за риболов, тъй като шараните често се събират в тях, за да се хранят. За да намерите дупки за шаран, можете да използвате маркерна пръчка или търсачка за риба, за да усетите промени в дъното. След като намерите дупка за шаран, маркирайте я с плувка, за да можете да замятате на същото място по-късно.

Статията достига до вас, благодарение на https://gettherodsout.co.uk/

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар